Als je echt speciale zelfgemaakte gnocchi wilt maken, probeer dan het recept van de nonnen met een extra ingrediënt in het deeg.
Er is niets lekkerder dan een mooi bord zelfgemaakte gnocchi. Niet de gebruikelijke verpakte gnocchi die je in elke supermarkt kunt kopen en die na 2 minuten droog en taai worden. Deze zijn echt heerlijk en worden niet alleen met aardappelen gemaakt, maar ook met een extra ingrediënt. Kortom, wat we je vandaag gaan voorstellen is een heerlijk recept waar iedereen dol op zal zijn.
En met de recepten van Cucina delle monache, het bekende programma van Food Network, zit je altijd goed. Er worden alleen traditionele gerechten op tafel gezet, die worden gekenmerkt door authentieke en pure smaken.
Gnocchi met pompoen en aardappelen van de nonnen: een lekker en puur recept
Vandaag maken we geen klassieke aardappelgnocchi, maar een alternatieve versie met pompoen in het deeg, omdat het nu het seizoen is. We volgen niet zomaar een recept, maar dat van de nonnen van het benedictijnenklooster van Sant’Anna in Bastia Umbra. Voor de saus gebruiken we smakelijke en geurige kruiden. Als je van authentieke, traditionele smaken houdt, probeer dan ook eens de bucatini alla paolina van de benedictijnenmonniken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram aardappelen;
- 500 gram pompoen;
- 250 gram bloem;
- 150 gram pecorino romano;
- 1 ei;
- 1 teentje knoflook;
- tijm naar smaak;
- marjolein naar smaak;
- salie naar smaak;
- rozemarijn naar smaak;
- zout naar smaak;
- extra vergine olijfolie naar smaak.
Bereiding
- Om gnocchi delle monache te maken, begin je met het schoonmaken van de pompoen door deze doormidden te snijden en de zaadjes en draden te verwijderen. Verwijder de schil en snijd de pompoen in stukjes.
- Schil vervolgens de aardappelen en snijd ook deze in kleine stukjes.
- Kook alles ongeveer 30 minuten in een pan met kokend water.
- Als de aardappelen en pompoen gaar zijn, giet je ze af en pureer je ze met een aardappelstamper direct op een licht met bloem bestoven werkblad.
- Voeg de bloem en het ei toe en kneed het deeg met je handen tot een glad en homogeen geheel.
- Neem nu kleine stukjes deeg en vorm er lange rolletjes van.
- Snijd elk van deze stukjes in kleine stukjes om de gnocchi te vormen en kook ze in een pan met gezouten water.
- Hak ondertussen de kruiden fijn met een mes en fruit ze een paar minuten in een pan met veel extra vierge olijfolie op middelhoog vuur.
- Zodra de gnocchi boven komen drijven, giet je ze af en doe je ze in de pan met de saus.
- Roerbak alles een paar minuten, zodat de gnocchi goed op smaak komen, en serveer ze uiteindelijk met een beetje geraspte pecorino.