Gegrilde geitenribbetjes op een wit bord
Yahoo gebruikt AI om conclusies uit dit artikel te genereren. Dit betekent dat de informatie niet altijd overeenkomt met wat er in het artikel staat. Door fouten te melden, helpt u ons de ervaring te verbeteren.
Wat staat er op het menu als je naar een familiebarbecue gaat? Misschien zijn het langzaam gegaarde varkensribbetjes of een stuk rundvlees dat urenlang in de rookoven heeft gelegen. Hoewel dit tegenwoordig populaire barbecuegerechten zijn, weet je misschien niet dat geit vroeger een veelgebruikt barbecuegerecht was, vooral omdat het vaak urenlang langzaam werd gegaard om het malser te maken. Geitenribbetjes zijn een smakelijk alternatief voor de gebruikelijke barbecue-opties die u gewend bent, en afhankelijk van de bereidingswijze kunnen ze soms al in 30 minuten gaar zijn.
Geitenvlees is magerder en heeft een sterkere wildsmaak dan rund- of varkensvlees, en wordt vaak in vloeistof bereid voor maximale malsheid. Bij het bereiden van geitenribbetjes moet vloeistof worden gebruikt, omdat het vlees door het gebrek aan vet uitdroogt als het langdurig wordt bereid. Als je geitenribbetjes in de oven roostert, bak ze dan in de oven met water of een andere vloeistof, zoals wijn, op de bodem van de pan om het vlees vochtig te houden. Als je ze op het fornuis bereidt, moeten ze nog steeds in vloeistof worden gestoofd. En als je ervoor kiest om ze op de grill of in een rookoven te bereiden, waar geen vloeistof aan te pas komt, zorg er dan voor dat je ze volledig marineert in olijfolie om de smaak en het vocht vast te houden. Het roosteren in de oven en op het fornuis duurt een paar uur, maar als u ze op de grill bakt, zijn ze in ongeveer een half uur klaar.
Hoe u de smaak van geitenribben kunt versterken
Geef geitenribben meer smaak door eenvoudige kruiden toe te voegen, zoals zout, peper en knoflookpoeder. Of voeg voor een krachtigere smaak ingrediënten toe zoals steranijs en chilipepers. Als u de ribben met water kookt, vervang dit dan door een smaakvolle vloeistof zoals wijn of bouillon. Ongeacht de bereidingswijze is het altijd het beste om de geitenribben voor het koken te marineren, zodat het vlees de meeste smaak opneemt.
Hoewel geitenribbetjes snel gaar zijn op de grill, geldt dat niet voor andere delen van de geit. De schouder van de geit is bijvoorbeeld zo taai dat het een paar uur duurt voordat deze mals is. Maar dat is ook een van de redenen waarom gegrilde geit zo populair is geworden. Birria is bijvoorbeeld in Mexico uitgevonden en daar werd uit noodzaak geitenvlees gebruikt. Geiten waren zo algemeen verkrijgbaar en de langzame bereidingswijze op laag vuur was de enige manier om het taaie vlees mals genoeg te maken om van te kunnen genieten. Tegenwoordig is geit nog steeds een uitstekend alternatief voor rundvlees voor dit gerecht – en voor andere vormen van barbecueën.