Simposio, in San Antonio de Benagéber, is opgenomen in de Michelingids 2025 als enige aanbeveling voor september in de provincie en menu’s vanaf € 40.
Op 15 kilometer van Valencia, in San Antonio de Benagéber, is er een restaurant dat zojuist de Michelin-gids heeft gehaald in de laatste september-update. Het is Simposio, het restaurant van chef-kok Roger Julián.
Dit restaurant, op 20 minuten van de hoofdstad, richt zich op 3 belangrijke pijlers: een totale verbinding met het gebied, het volledige gebruik van grondstoffen en een open en centrale keuken, waar de chef-kok Julián direct contact heeft met de gasten.
Als chef-kok met meer dan 18 jaar ervaring in de sector heeft de chef-kok van Simposio zijn opleiding genoten in restaurants als La Sucursal, Apicius, Evo en hotelketens als Hesperia, Westin of Las Arenas voordat hij voor het eerst zijn eigen gastronomische etablissement opende.
Op basis hiervan komt Simposio in de Franse gids als een van de grote verrassingen van de maand. “Het is een van die restaurants die onze selectie rechtvaardigen, omdat het een klein culinair juweel koestert”, omschrijft de gids het in zijn nieuwste publicatie.
Ze benadrukken de “gezellige ruimte met een eigentijdse sfeer, die wordt gedeeld door de eetzaal en de keuken” waar gasten het hele creatieve proces kunnen observeren en zelfs met de chef-kok kunnen praten.
Simposio’s menu: vier proefmenu’s
Simposio’s voorstel, ver van het traditionele menu, is gebaseerd op vier proefmenu’s. Deze menu’s, genaamd San Antonio de Benagéber (€40/persoon), Simposio (€62/persoon), Simposio Ovolactovegetarisch en Roger Julián (€82/persoon), verkennen de smaken van het Valenciaanse grondgebied met een verfijnde techniek en respect voor het product.
In ruil daarvoor krijgen de gasten een unieke ervaring waarbij het ritme van de bediening en de bereiding van de gerechten in het volle zicht van iedereen plaatsvinden.
Simposio is gevestigd aan de Calle de las Moreras 2, in San Antonio de Benagéber. Een van de speciale kenmerken is dat de ruimte op de sluitingsdagen wordt omgetoverd tot gastronomische workshops voor kookliefhebbers.