Het beste van de bistrokeuken met citrusfrisse kruiden-mosterdmayonaise. Met een stukje stokbrood. Oh, là, là!
Ingrediënten
- 300 g gekookte ham
- 150 g cornichons
- 1 rode ui
- 1 biologische citroen
- 4 takjes peterselie
- 0,5 bosje bieslook
- 100 g mayonaise
- 1 theelepel Dijon-mosterd
- Zout
- Peper
Bereiding
- Kook de eieren 7 minuten in kokend water tot ze zacht zijn, giet ze af, spoel ze af met koud water en pel ze. Snijd de eieren in vieren.
- Snijd de gekookte ham in reepjes van 1 cm breed. Laat de augurken uitlekken en snijd ze in fijne blokjes. Halveer de ui en snijd deze in fijne reepjes. Rasp de citroenschil fijn en pers het sap uit.
- Pluk de peterselieblaadjes en hak ze grof. Snijd de bieslook in fijne ringetjes. Meng de mayonaise in een kom met de citroenschil, het citroensap, de mosterd en de kruiden en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de ham, eieren, komkommers en uien door de kruidenmayonaise.
Bij de low-carb salade wordt zelfgebakken low-carb brood geserveerd. De belangrijkste ingrediënten zijn eieren, magere kwark, amandelen en lijnzaad. Dit brood is waarschijnlijk het eenvoudigste brood ter wereld, want alle ingrediënten worden gewoon in een kom gemengd, in een broodvorm gedaan en anderhalf uur in een hete oven gebakken.