De nieuwste trend om gebakken eieren te eten is in een kopje. Wij vertellen je hoe je ze bereidt en waarom ze zo lekker zijn.
Eieren kunnen op zoveel verschillende manieren worden gegeten: gegrild, in omeletten, gekookt, gepocheerd, gebakken, in de magnetron… En het nieuwste waar we over hebben gelezen is gebakken eieren in een kopje, wat er in feite op neerkomt dat je ze in de magnetron bereidt en ze dan in een kopje eet, alsof het een Castiliaanse soep of iets dergelijks is.
Maar… Hoe maak je een spiegelei in de magnetron? Nou, het is supersimpel en het duurt niet langer dan een minuut of twee… Alles wat je nodig hebt is een ei of twee, een beetje olijfolie en een snufje zout, plus een kopje cornflakes. Smeer een beetje olie op de bodem van de kom, leg het gebarsten ei er voorzichtig op of giet het uit een ander bakje zodat de dooier niet breekt, en zet 45 seconden op vol vermogen in de magnetron. Zo snel en makkelijk gaat dat, en je hebt je gebakken ei in een kom.
Vergeet niet dat voor veel voedingsdeskundigen, zoals televisiepersoonlijkheid Pablo Ojeda, eieren en hun eiwitten met hoge biologische waarde de beste zijn in het dierenrijk. Perfect om spieren op te bouwen na een zware training in de sportschool.