Vaak zijn we op zoek naar recepten die ons echt kunnen helpen om weer van eten te genieten. Focaccia kunnen we bovendien naar eigen wens bereiden: dit is bijvoorbeeld een recept zonder bloem.
Soms hebben we in het dagelijks leven zo’n haast dat we niet genoeg tijd hebben om te koken, ondanks dat we allemaal graag gerechten willen maken die de eetlust van onze gasten stillen en er ook nog eens mooi uitzien.
Tegelijkertijd moeten we echter rekening houden met ons dieet, vooral als dat gericht is op gewichtsverlies. Daarom is dit recept de oplossing om te voorkomen dat je weer een koud, niet-bereid noodgerecht op tafel zet.
Focaccia zonder bloem: het recept dat uw avondeten redt
Ja, deze focaccia zonder bloem is zonder twijfel een goede oplossing voor het avondeten. Het is een uitstekende vervanging voor brood die we naar wens kunnen verrijken. Bovendien is er nog een ander belangrijk detail om in gedachten te houden: het is gemakkelijk te bereiden met slechts een paar ingrediënten, die allemaal gemakkelijk te vinden zijn.
Het recept in kwestie bevat de volgende ingrediënten:
- een courgette,
- een aardappel,
- een ei,
- een eetlepel aardappelzetmeel,
- zout,
- peper.
Zo bereiden we onze focaccia
We beginnen meteen met de courgettes en aardappelen, wassen ze goed en gaan verder met de volgende stap: de courgettes moeten met schil worden gelaten, terwijl de aardappelen volledig moeten worden geschild. Met behulp van een fijne rasp raspen we beide groenten en doen we de inhoud in een kom die bekleed is met een katoenen doek. We wringen de doek goed uit om al het overtollige water uit de twee ingrediënten te verwijderen.
Doe de twee geraspte ingrediënten terug in een kom en voeg het ei en het aardappelzetmeel toe, terwijl je alles goed mengt. Voeg ten slotte zout en peper toe. Nu heb je een compact deeg dat je op een met bakpapier beklede bakplaat moet uitrollen en met een spatel zo plat mogelijk moet maken.
Je kunt ook twee vellen bakpapier gebruiken, het deeg ertussen leggen en het met een deegroller uitrollen tot het heel dun is. Bak de focaccia ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden. Controleer of hij gaar is: als hij goudbruin en knapperig is, is hij klaar om uit de oven te halen; zo niet, laat hem dan nog vijf minuten bakken.
Als hij is afgekoeld, snijdt u hem in stukken en serveert u hem. U kunt hem zo eten of naar eigen smaak verrijken: hoe dan ook, hij maakt uw diner echt subliem.