Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

22 september 2025
Emma de Jong

Varkenslende is een favoriet vlees van Poolse fijnproevers. Meestal worden er karbonades van gemaakt. Maar soms is het de moeite waard om eens iets anders te proberen. Voor de zondagse lunch raden we varkensrolletjes in roomsaus aan. Het vlees is mals en zacht. Dit smakelijke gerecht kost echt weinig moeite om te maken.

Als we het over rollades hebben, denken we meteen aan rollades van rundvlees. Deze keer maken we ze echter van varkenskarbonade. Ze worden heerlijk, maar het is belangrijk om de regels te volgen. Om het vlees sappig te houden, moet u het voor het stoven snel op hoog vuur aanbraden. Daarna behandelen we de varkensrollades voorzichtig en stoven we ze op een laag vuur. We bereiden de rollades in een uiensaus. Ze zullen heerlijk zijn.

Een goedkope en gezonde maaltijd voor het hele gezin

Varkenslende is een deel van het varkensvlees dat bij ons erg populair is. Met varkenslende kun je veel heerlijke gerechten bereiden. Het is ook geen probleem om een mooi stuk varkenslende te kopen. Kies een stuk met mals, roze vlees en niet te veel vet. Serveer bij Varkenslende in roomsaus gekookte aardappelen en bijvoorbeeld gebakken bieten.

Geen idee voor het avondeten? Hier is ons voorstel: Varkenslende in een romige uiensaus.

Ingrediënten

  • 1 kg varkenskarbonade zonder been,
  • 2 eetlepels reuzel
  • 5 uien – ca. 0,5 kg
  • 3 teentjes knoflook,
  • zout, peper, piment, laurierblaadjes, een beetje nootmuskaat,
  • een eetlepel milde mosterd
  • slagroom om de saus te verdunnen
  • een glas bouillon of water

Bereiding

Snijd het varkensvlees in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik en sla ze vervolgens lichtjes plat, maar zorg ervoor dat u het vlees niet beschadigt. Wrijf ze in met kruiden en wentel ze vervolgens door bloem. Bak ze snel op heet reuzel – neem één eetlepel. Doe ze vervolgens in een pan. Hak de ui fijn en pers de knoflook door een pers. Bak ze in het reuzel dat in de pan is achtergebleven – als er te weinig is, voeg dan een beetje toe. Als de ui glazig is, doen we deze bij het varkensvlees in de pan. Giet er bouillon of water bij, zodat het vlees volledig onder staat. Stoof het geheel afgedekt tot het gaar is – ongeveer vijftien minuten op middelhoog vuur. Kijk af en toe even en voeg bouillon toe als de saus verdampt is. Maak de saus romig met room. De Varkenslende in romige uiensaus zijn klaar. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Wie het eenmaal geproefd heeft, wil nooit meer iets anders: het romige gerecht voor elke dag
Posted in Hoofdgerechten

Wie het eenmaal geproefd heeft, wil nooit meer iets anders: het romige gerecht voor elke dag

2 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Ben je de gewone roerei beu? Probeer dan eens deze Turkse variant
Posted in Hoofdgerechten

Ben je de gewone roerei beu? Probeer dan eens deze Turkse variant

2 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Ik voeg twee ingrediënten toe aan geraspte bieten en het resultaat is geweldig. Het is moeilijk om een gezonder bijgerecht te vinden
Posted in Hoofdgerechten

Ik voeg twee ingrediënten toe aan geraspte bieten en het resultaat is geweldig. Het is moeilijk om een gezonder bijgerecht te vinden

2 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Waarom is natriumbicarbonaat nodig in gehakt: het effect op de textuur en sappigheid
Posted in Hoofdgerechten

Waarom is natriumbicarbonaat nodig in gehakt: het effect op de textuur en sappigheid

2 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Een snufje in je melk voor het slapengaan is voldoende. Het verwarmt aangenaam en helpt je in slaap te vallen.
Posted in Hoofdgerechten

Een snufje in je melk voor het slapengaan is voldoende. Het verwarmt aangenaam en helpt je in slaap te vallen.

2 oktober 2025
Posted by Emma de Jong
Tagliatelle met eekhoorntjesbrood: het recept voor een smakelijk en heerlijk voorgerecht
Posted in Hoofdgerechten

Tagliatelle met eekhoorntjesbrood: het recept voor een smakelijk en heerlijk voorgerecht

2 oktober 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Next: Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine
  • Popular
  • Hot
  • Latest
1
Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.
Posted in Gezond eten

Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.

2
Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Posted in Hoofdgerechten

Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta

3
Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

4
Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine
Posted in Diëten en afslanken

Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine

5
Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen
Posted in Gezond eten

Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen

1
Wie het eenmaal geproefd heeft, wil nooit meer iets anders: het romige gerecht voor elke dag
Posted in Hoofdgerechten

Wie het eenmaal geproefd heeft, wil nooit meer iets anders: het romige gerecht voor elke dag

2
Sportman en voedingsdeskundige: “Friet is veel minder schadelijk als je het combineert met ketchup of tomatensaus”.
Posted in Blog

Sportman en voedingsdeskundige: “Friet is veel minder schadelijk als je het combineert met ketchup of tomatensaus”.

3
Hoe je havermout met amandelmelk op de juiste manier kookt: de fijne kneepjes van het behoud van voedingsstoffen
Posted in Gezond eten

Hoe je havermout met amandelmelk op de juiste manier kookt: de fijne kneepjes van het behoud van voedingsstoffen

4
Appels gebakken in een heteluchtfriteuse? Hier is het recept om ze ‘gezond’ te maken
Posted in Desserts

Appels gebakken in een heteluchtfriteuse? Hier is het recept om ze ‘gezond’ te maken

5
Ben je de gewone roerei beu? Probeer dan eens deze Turkse variant
Posted in Hoofdgerechten

Ben je de gewone roerei beu? Probeer dan eens deze Turkse variant

1
Wie het eenmaal geproefd heeft, wil nooit meer iets anders: het romige gerecht voor elke dag
Posted in Hoofdgerechten

Wie het eenmaal geproefd heeft, wil nooit meer iets anders: het romige gerecht voor elke dag

2
Sportman en voedingsdeskundige: “Friet is veel minder schadelijk als je het combineert met ketchup of tomatensaus”.
Posted in Blog

Sportman en voedingsdeskundige: “Friet is veel minder schadelijk als je het combineert met ketchup of tomatensaus”.

3
Hoe je havermout met amandelmelk op de juiste manier kookt: de fijne kneepjes van het behoud van voedingsstoffen
Posted in Gezond eten

Hoe je havermout met amandelmelk op de juiste manier kookt: de fijne kneepjes van het behoud van voedingsstoffen

4
Appels gebakken in een heteluchtfriteuse? Hier is het recept om ze ‘gezond’ te maken
Posted in Desserts

Appels gebakken in een heteluchtfriteuse? Hier is het recept om ze ‘gezond’ te maken

5
Ben je de gewone roerei beu? Probeer dan eens deze Turkse variant
Posted in Hoofdgerechten

Ben je de gewone roerei beu? Probeer dan eens deze Turkse variant

wonderwarenhuis.nl © All rights reserved 2025
  • Contacten: info@wonderwarenhuis.nl
  • Privacybeleid