Skip to content
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
Wonder in huis
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts

What are You Looking For?

  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
  • Blog
  • Diëten en afslanken
  • Gezond eten
  • Hoofdgerechten
  • Desserts
Share
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

22 september 2025
Emma de Jong

Varkenslende is een favoriet vlees van Poolse fijnproevers. Meestal worden er karbonades van gemaakt. Maar soms is het de moeite waard om eens iets anders te proberen. Voor de zondagse lunch raden we varkensrolletjes in roomsaus aan. Het vlees is mals en zacht. Dit smakelijke gerecht kost echt weinig moeite om te maken.

Als we het over rollades hebben, denken we meteen aan rollades van rundvlees. Deze keer maken we ze echter van varkenskarbonade. Ze worden heerlijk, maar het is belangrijk om de regels te volgen. Om het vlees sappig te houden, moet u het voor het stoven snel op hoog vuur aanbraden. Daarna behandelen we de varkensrollades voorzichtig en stoven we ze op een laag vuur. We bereiden de rollades in een uiensaus. Ze zullen heerlijk zijn.

Een goedkope en gezonde maaltijd voor het hele gezin

Varkenslende is een deel van het varkensvlees dat bij ons erg populair is. Met varkenslende kun je veel heerlijke gerechten bereiden. Het is ook geen probleem om een mooi stuk varkenslende te kopen. Kies een stuk met mals, roze vlees en niet te veel vet. Serveer bij Varkenslende in roomsaus gekookte aardappelen en bijvoorbeeld gebakken bieten.

Geen idee voor het avondeten? Hier is ons voorstel: Varkenslende in een romige uiensaus.

Ingrediënten

  • 1 kg varkenskarbonade zonder been,
  • 2 eetlepels reuzel
  • 5 uien – ca. 0,5 kg
  • 3 teentjes knoflook,
  • zout, peper, piment, laurierblaadjes, een beetje nootmuskaat,
  • een eetlepel milde mosterd
  • slagroom om de saus te verdunnen
  • een glas bouillon of water

Bereiding

Snijd het varkensvlees in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik en sla ze vervolgens lichtjes plat, maar zorg ervoor dat u het vlees niet beschadigt. Wrijf ze in met kruiden en wentel ze vervolgens door bloem. Bak ze snel op heet reuzel – neem één eetlepel. Doe ze vervolgens in een pan. Hak de ui fijn en pers de knoflook door een pers. Bak ze in het reuzel dat in de pan is achtergebleven – als er te weinig is, voeg dan een beetje toe. Als de ui glazig is, doen we deze bij het varkensvlees in de pan. Giet er bouillon of water bij, zodat het vlees volledig onder staat. Stoof het geheel afgedekt tot het gaar is – ongeveer vijftien minuten op middelhoog vuur. Kijk af en toe even en voeg bouillon toe als de saus verdampt is. Maak de saus romig met room. De Varkenslende in romige uiensaus zijn klaar. Eet smakelijk!

Misschien vind je dit ook leuk

Voeg een ongebruikelijk ingrediënt toe aan het koken van aardappelen. Ze worden compact en smakelijk
Posted in Hoofdgerechten

Voeg een ongebruikelijk ingrediënt toe aan het koken van aardappelen. Ze worden compact en smakelijk

27 september 2025
Posted by Emma de Jong
Gooi je de champignons meteen in de boter? Dat is een fout. De beste koks doen eerst één ding
Posted in Hoofdgerechten

Gooi je de champignons meteen in de boter? Dat is een fout. De beste koks doen eerst één ding

27 september 2025
Posted by Emma de Jong
Ham salade met ei
Posted in Hoofdgerechten

Ham salade met ei

27 september 2025
Posted by Emma de Jong
Een lepel vol zon: deze soep smaakt het hele jaar door
Posted in Hoofdgerechten

Een lepel vol zon: deze soep smaakt het hele jaar door

27 september 2025
Posted by Emma de Jong
Arme kreeft: de goedkope vis waarmee je een makkelijk, heerlijk en veelzijdig kreeftenbroodje kunt maken
Posted in Hoofdgerechten

Arme kreeft: de goedkope vis waarmee je een makkelijk, heerlijk en veelzijdig kreeftenbroodje kunt maken

27 september 2025
Posted by Emma de Jong
De Spaanse chef-kok Ferran Adrià is stellig: “De truc om knoflookgarnalen smaakvoller te maken is om de koppen eerst bruin te bakken”.
Posted in Hoofdgerechten

De Spaanse chef-kok Ferran Adrià is stellig: “De truc om knoflookgarnalen smaakvoller te maken is om de koppen eerst bruin te bakken”.

27 september 2025
Posted by Emma de Jong

Bericht navigatie

Previous: Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Next: Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine
  • Popular
  • Hot
  • Latest
1
Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.
Posted in Gezond eten

Het blijft in de darmen achter en veroorzaakt veel winderigheid. Combineer het nooit met eieren.

2
Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta
Posted in Hoofdgerechten

Eieren à la pizzaiola: een eenvoudig en gezond Italiaans recept als alternatief voor pasta

3
Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus
Posted in Hoofdgerechten

Een heerlijke zondagse lunch. Wij geven je het recept, jij kookt. Malse Varkenslende in een romige saus

4
Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine
Posted in Diëten en afslanken

Is het moeilijk om goed te slapen? Deze gedroogde vrucht bevat hoge concentraties melatonine

5
Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen
Posted in Gezond eten

Welke groente is het meest verontreinigd met pesticiden? De ranglijst die maar weinig mensen kennen

1
Het voedingsmiddel dat ons leven met 36 minuten verkort. De meesten van ons hebben het altijd in de koelkast staan
Posted in Gezond eten

Het voedingsmiddel dat ons leven met 36 minuten verkort. De meesten van ons hebben het altijd in de koelkast staan

2
30 voedingsmiddelen die nooit bederven – de complete gids voor je noodvoorraad. Sommige zullen je verrassen
Posted in Blog

30 voedingsmiddelen die nooit bederven – de complete gids voor je noodvoorraad. Sommige zullen je verrassen

3
Voeg een ongebruikelijk ingrediënt toe aan het koken van aardappelen. Ze worden compact en smakelijk
Posted in Hoofdgerechten

Voeg een ongebruikelijk ingrediënt toe aan het koken van aardappelen. Ze worden compact en smakelijk

4
Ik eet dit zoete ontbijt zonder schuldgevoel. Ook jij zult deze snelle pannenkoekjes heerlijk vinden
Posted in Desserts

Ik eet dit zoete ontbijt zonder schuldgevoel. Ook jij zult deze snelle pannenkoekjes heerlijk vinden

5
Gooi je de champignons meteen in de boter? Dat is een fout. De beste koks doen eerst één ding
Posted in Hoofdgerechten

Gooi je de champignons meteen in de boter? Dat is een fout. De beste koks doen eerst één ding

1
Het voedingsmiddel dat ons leven met 36 minuten verkort. De meesten van ons hebben het altijd in de koelkast staan
Posted in Gezond eten

Het voedingsmiddel dat ons leven met 36 minuten verkort. De meesten van ons hebben het altijd in de koelkast staan

2
30 voedingsmiddelen die nooit bederven – de complete gids voor je noodvoorraad. Sommige zullen je verrassen
Posted in Blog

30 voedingsmiddelen die nooit bederven – de complete gids voor je noodvoorraad. Sommige zullen je verrassen

3
Voeg een ongebruikelijk ingrediënt toe aan het koken van aardappelen. Ze worden compact en smakelijk
Posted in Hoofdgerechten

Voeg een ongebruikelijk ingrediënt toe aan het koken van aardappelen. Ze worden compact en smakelijk

4
Ik eet dit zoete ontbijt zonder schuldgevoel. Ook jij zult deze snelle pannenkoekjes heerlijk vinden
Posted in Desserts

Ik eet dit zoete ontbijt zonder schuldgevoel. Ook jij zult deze snelle pannenkoekjes heerlijk vinden

5
Gooi je de champignons meteen in de boter? Dat is een fout. De beste koks doen eerst één ding
Posted in Hoofdgerechten

Gooi je de champignons meteen in de boter? Dat is een fout. De beste koks doen eerst één ding

© All rights reserved.