Het is niet alleen lekker en kan op verschillende manieren worden gegeten, maar zit ook boordevol waardevolle voedingsstoffen. Hoe en waarom moeten we cashewnoten eten?
HEOL vestigt de aandacht op de heilzame werking van de in Midden-Amerika inheemse cashewnoot en de beschikbaarheid van het product. De pit van de vrucht van de groenblijvende cashewboom wordt vanwege het hoge kopergehalte beschouwd als een superfood dat kanker voorkomt, maar het heeft nog veel meer heilzame eigenschappen waardoor het de moeite waard is om te consumeren.
Waaraan zijn de heilzame effecten van cashewnoten te danken?
Omdat ze rijk zijn aan kalium en vitamine B6, wordt het eten ervan ten zeerste aanbevolen voor mensen met hoge bloeddruk of cholesterolproblemen, omdat deze stoffen bijdragen aan een gezond hart.
Cashewnoten zijn ook rijk aan koper en ijzer, die essentieel zijn voor de werking van ons immuunsysteem.
Net als andere noten bevat cashew ook eiwitten, vetten en antioxidanten, dus ons lichaam zal ons zeker dankbaar zijn als we dit voedingsmiddel consumeren.
Tips voor het eten van cashewnoten
In natuurlijke, ongezouten vorm zijn ze een uitstekende gezonde snack, maar als we ze in een andere vorm willen eten, zijn er talloze mogelijkheden. De bekendste daarvan zijn:
- geroosterde, gekruide snackvarianten, waar iedereen wel iets van zijn gading bij vindt,
- crème of boter: te gebruiken op brood, in smoothies, desserts of sauzen,
- melkvervanger: gemaakt van met water gemengde cashewnoten, als plantaardig alternatief voor melk,
- in granola, energierepen, gemengd met proteïnepoeder.