Dit recept voor kwarkkoekjes met gecondenseerde melk uit de oven wordt je nieuwe favoriete dessert. Als u kwarkkoekjes maakt, doe het dan op deze manier! Ze worden zacht en luchtig van binnen, met een korstje aan de buitenkant, en de gecondenseerde melk verandert in een aromatische karamelglazuur.
Recept:
500 g kwark (door een zeef gehaald), 1 ei, 3 eetlepels bloem, 2 eetlepels suiker en een snufje zout.
Kneed een homogeen deeg, vorm er langwerpige staafjes van en leg ze in een bakvorm. Besprenkel de kwarkstaafjes met 4-5 eetlepels gecondenseerde melk en bak ze 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C, tot ze goudbruin zijn.
De smaak is een perfecte balans tussen romige zoetheid en karameltonen. Deze kwarkbroodjes zijn vooral lekker als ze warm worden geserveerd met zure room of jam. Het recept is zelfs voor beginnende koks heel eenvoudig!