De terugkeer van de herfst betekent onmiskenbaar ook de terugkeer van seizoensproducten, en daar profiteren we van met deze soufflés met pompoen.
De eerste pompoenen van het seizoen zijn al bijna een maand in de winkels te vinden. De ideale gelegenheid om deze heerlijke herfstgroente weer in onze recepten op te nemen. De pompoen wordt geoogst tussen september en oktober, maar kan eigenlijk de hele winter worden gegeten, omdat hij meer dan zes maanden perfect houdbaar is.
We zijn gewend om hem te eten als puree, in soep of gevuld uit de oven, maar vaak vergeten we een heel eenvoudig en toch zo heerlijk recept: soufflés met pompoen. De bereiding ervan kost wat tijd, maar is zeker de moeite waard.
Deze soufflés met pompoen zijn zowel zacht als smakelijk, hartverwarmend en eenvoudig te maken, en vallen bij iedereen in de smaak. Vandaag geven we je ons heerlijke recept om deze lekkernij thuis te bereiden.
De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept
Om soufflés met pompoen voor vijf personen te maken, heb je de volgende ingrediënten nodig:
Het vervolg na deze advertentie
- 100 g verse room
- 40 g boter
- 500 g pompoen
- 4 eieren
- 60 g gouda
- zout en peper
De stappen om deze soufflés met pompoen te maken als een echte keukenprins!
Verwarm eerst uw oven voor op 180 °C. Was en schil de pompoen en snijd hem in stukken om hem te stomen. Pureer vervolgens de pompoen. Doe deze in een pan op middelhoog vuur, samen met de in stukjes gesneden boter, de crème fraîche en de in kleine stukjes gesneden gouda.
Meng alles goed door elkaar. Zodra het mengsel goed homogeen is, voeg je de vier eidooiers een voor een toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Liefhebbers van pittig eten kunnen ook een snufje cayennepeper toevoegen om de smaken van deze soufflés subtiel naar voren te brengen.
Klop de eiwitten stijf na toevoeging van een snufje zout. Zorg ervoor dat ze goed stevig zijn. Voeg ze toe aan de puree en zorg ervoor dat de lucht in de eieren niet verdwijnt.
Neem mini-cocottes of ramequins. Beboter en bestuif de bodem met bloem om te voorkomen dat het deeg blijft kleven. Voeg het mengsel toe en bak gedurende 20 minuten in de oven. Dat is alles! Wij raden u aan om ze goed warm te serveren, zodat de magie kan werken. Eet smakelijk!