Een dessert dat snel en eenvoudig te bereiden is, is de beroemde zoete kaastaart. Er is echter een klein geheim dat je kunt toepassen om de textuur van het gebak luchtig te maken. Elke portie taart kan een ware traktatie zijn voor de smaakpapillen en het recept is eenvoudig. Zie hieronder de lijst met ingrediënten.
Een licht zoet dessert kan een perfecte keuze zijn voor wie zijn dierbaren of bezoekers wil verrassen.
Hoe maak je een recept voor zoete kaastaart
Hier is de lijst met ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt:
- Drie eieren;
- Een snufje zout;
- 150 gram suiker;
- 100 milliliter plantaardige olie;
- 70 milliliter melk;
- 200 gram bloem;
- Een eetlepel bakpoeder;
- Poedersuiker (naar smaak).
Je hebt ook een aantal ingrediënten nodig voor de crème. Hiervoor heb je een ei, 3 eetlepels suiker, een eetlepel maïzena en 250 gram verse kaas nodig.
De bereiding is heel eenvoudig. Klop eerst de eieren met het zout en de suiker in een kom tot het mengsel schuimig wordt. Voeg vervolgens, terwijl je blijft roeren, de melk en de olie toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe aan het mengsel. Het moet een homogeen deeg worden, aldus Romaniatv.net.
Giet de crème voorzichtig over het deeg en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig verdeeld is. Zet de bakplaat vervolgens 30-35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C of tot het deeg goudbruin is. Eet smakelijk!