Vraag je je af wat je als dessert kunt maken? Overweeg dan eens om een bepaald iconisch Frans gebakje te maken. Het interessante is dat je het niet hoeft te bakken. We hebben het over de ongeëvenaarde gâteau mille-feuille. Dat is met andere woorden een “taart met duizend lagen”. Hij valt in de smaak door zijn knapperigheid en romige vulling. De geschiedenis ervan gaat terug tot de 17e eeuw. Vroeger stond hij op de tafels van de Parijse aristocraten. Later werd het hele land verliefd op de smaak ervan. Tijd voor een Frans-stijl afternoon tea!
Recept voor gâteau mille-feuille
Ingrediënten
Voor het bereiden van het gebak heb je de volgende ingrediënten nodig: 300 g boterkoekjes, 500 ml melk, 4 eidooiers, 100 g suiker, 40 g tarwebloem, een vanillestokje, 200 ml slagroom, 50 g poedersuiker, 50 g witte chocolade voor de decoratie.
Bereiding
Verwarm de melk met de vanillezaadjes. Klop in een aparte kom de eidooiers met de suiker. Voeg vervolgens de bloem toe en giet er geleidelijk de hete melk bij, terwijl je blijft roeren. Giet het mengsel in een pan en kook het op laag vuur tot het dikker wordt. Laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf en voeg poedersuiker toe. Meng dit voorzichtig met de afgekoelde crème. Leg een laag koekjes op de bodem van de vorm. Verdeel de helft van de crème, gevolgd door een nieuwe laag koekjes en de rest van de crème. Herhaal dit.
Zet de taart een nacht in de koelkast, zodat de lagen goed kunnen intrekken. Bestrooi de taart voor het serveren met geraspte witte chocolade. Je kunt de taart ook met fruit versieren.