Broodjes zijn een veel voorkomende keuze voor het ontbijt of avondeten. Als je echter wilt dat ze niet alleen een smakelijke maaltijd zijn, maar ook ons lichaam ondersteunen, vooral in de herfst, wanneer het vatbaar is voor infecties, is het de moeite waard om ze te besmeren met een voedzame pasta. We geven tips over waaruit deze moet bestaan en hoe je deze kunt maken.
Broodbeleg op basis van gezonde ingrediënten is een zeer goede keuze die ons ontbijt of avondeten verrijkt. Zo creëren we niet alleen een smakelijk gerecht, maar versterken we ook ons lichaam en zorgen we voor ons immuunsysteem. Het volstaat om de juiste producten te kiezen. Ontdek welk broodbeleg het waard is om regelmatig te eten en wat je nodig hebt om het te bereiden.
Wat kunt u doen om uw weerstand te verhogen? Maak deze heerlijke toevoeging
Als u voor uw gezondheid zorgt, is het de moeite waard om ingrediënten in uw dieet op te nemen die uw gezondheid ondersteunen. Vooral nu, in de herfst, is dit bijzonder belangrijk, omdat ons lichaam extra ondersteuning nodig heeft om zich tegen verkoudheid te beschermen.
Het is dus een goed idee om een broodbeleg te bereiden dat onze gezondheid ondersteunt. Pasta van linzen en peterselie is hiervoor ideaal. Het is een uitstekende keuze, omdat het niet alleen een smakelijke toevoeging aan broodjes is, maar vooral een rijke bron van vitamine C, ijzer en foliumzuur.
Deze ingrediënten hebben een gunstige invloed op het functioneren van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Bovendien is vitamine C een antioxidant, waardoor het het aantal vrije radicalen vermindert en onze cellen beschermt tegen oxidatieve stress. Foliumzuur is op zijn beurt betrokken bij de aanmaak van rode bloedcellen en ijzer speelt een belangrijke rol bij het transport van zuurstof dankzij hemoglobine in rode bloedcellen. Bovendien is het essentieel voor de aanmaak van myoglobine in de spieren en ondersteunt het het immuunsysteem.
Hoe maak je een pasta van linzen en peterselie? Het is eenvoudiger dan je denkt
Het voordeel van pasta van linzen en peterselie is niet alleen dat het gezond en lekker is, maar ook dat je het in een handomdraai kunt bereiden. Het recept voor deze sandwichbeleg is heel eenvoudig en je hoeft er niet veel boodschappen voor te doen. Om de pasta te bereiden, heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 180-200 g linzen,
- 2 eetlepels olijfolie,
- 1 bosje peterselie,
- zout,
- 1 teentje knoflook,
- peper.
De eerste stap bij het bereiden van onze pasta is het koken van de linzen. We doen dit totdat ze zacht zijn. Ondertussen kunnen we de peterselie fijn hakken.
Vervolgens doen we de gekookte linzen en de peterselie in een blender. We voegen olijfolie, een gepeld teentje knoflook, zout en peper toe. We blenden tot we een gladde pasta krijgen. Het is lekker om deze pasta te serveren met volkorenbrood, grahamcrackers of crackers.