Hoe bewaar je boter zodat het zacht blijft? Het hoeft geen voortdurende strijd te zijn met een keiharde klont rechtstreeks uit de koelkast. passen al lang een methode toe waardoor de boter zacht en vers blijft.
staan al jaren bekend als meesters in de culinaire kunst en de gerechten uit hun keuken veroveren de smaakpapillen over de hele wereld. Het hoeft ons dan ook niet te verbazen dat ze de kunst van het gebruik van boter in hun gerechten tot in de perfectie beheersen. Of het nu gaat om een fluweelzachte hollandaisesaus of een verleidelijk knapperig bladerdeeggebakje, waarin laagjes deeg worden afgewisseld met romige boter.
Hoe bewaar je boter zodat het zacht blijft? Zo doen ze dat
Niet iedereen beseft dat een elegante en uiterst slimme manier hebben bedacht om boter altijd zacht, vers en klaar voor onmiddellijk gebruik te houden. En het belangrijkste is dat er geen risico op ranzig worden is. Boter bewaren in de koelkast in de originele verpakking is een eenvoudige manier om het te laten doordringen van ongewenste geuren, waardoor het zijn smaak verliest. Gelukkig gaat oplossing een stap verder en is deze gebaseerd op het gebruik van een zogenaamde waterboterham. Deze bestaat uit twee delen:
- een bovenste deksel, waarin we de boter moeten plaatsen,
- een onderste schaal gevuld met koud water.
Hoe bewaren boter? Dit is hoe de waterboterham werkt
Het mechanisme is eenvoudig, maar geniaal. Het werd gepresenteerd op TikTok @zielona_sroka. Wanneer de afgedekte boter in de schaal wordt ondergedompeld, vormt het water een natuurlijke barrière die de boter beschermt tegen externe factoren: lucht, bacteriën en ongewenste geuren. Het houdt het op kamertemperatuur en als gevolg daarvan blijft de melkachtige smeersel vers, vochtig en heeft het een ideale consistentie gedurende ongeveer 1-2 weken.
Door deze truc toe te passen, hoeft u de boter niet in de koelkast te bewaren. Het gebruik van een dergelijke bak is niet alleen zeer praktisch, maar ook elegant en vormt een decoratief element in uw keuken.
TIP! Wanneer u boter in een botervloot bewaart, vergeet dan niet om het water om de 2-3 dagen te verversen om de versheid te behouden. Probeer elke keer dat u boter gebruikt schone gereedschappen te gebruiken om het contact van het product met bacteriën tot een minimum te beperken.