Tagliatelle met eekhoorntjesbrood is een klassiek herfstgerecht, een snel en heerlijk recept, hier bereid door onze Julia met bevroren eekhoorntjesbrood, knoflook, olie, peterselie en verse eiertagliatelle: ruw, poreus en perfect om alle saus vast te houden.
Ingrediënten
- VERSE EIERTAGLIATELLE 200 gr
- BEVROREN EEKHOORNTJESBROOD 400 gr
- KNOFLOOK 1 teentje
- PERSILJIE 1 bosje
- EXTRA VERGINE OLIJFOLIE naar smaak
- ZOUT naar smaak
De romige en geurige tagliatelle met eekhoorntjesbrood is perfect voor een zondagse lunch met het gezin of een diner met gasten dat op korte termijn wordt georganiseerd. Wij hebben diepvries eekhoorntjesbrood gebruikt, dat kant-en-klaar is, maar als het seizoen daar is, raden we je aan om voor verse eekhoorntjesbrood te kiezen, die vlezig zijn en een onmiskenbare smaak hebben.
Ontdek hoe je tagliatelle met eekhoorntjesbrood bereidt door stap voor stap de uitleg en waardevolle tips van Julia te volgen. Als je dit recept lekker vond, probeer dan ook eens de lasagne met champignons en de polenta met champignons, of waag je aan andere ideeën met eekhoorntjesbrood.
Hoe maak je tagliatelle met eekhoorntjesbrood?
- Om tagliatelle met eekhoorntjesbrood te maken, fruit je eerst de knoflook met de peterseliestengels en een flinke scheut extra vierge olijfolie in een antiaanbakpan 1.
- Verwijder vervolgens de geuren 2.
- Voeg de bevroren porcini-paddenstoelen toe 3 en laat ze op hoog vuur bakken zonder ze te roeren, zodat de temperatuur van de olie niet daalt. Breng ondertussen een ruime hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook in een pan.
- Voeg een soeplepel kokend water toe zodra de paddenstoelen zacht zijn 4.
- Voeg zout toe 5, roer voorzichtig en laat de paddenstoelen gaar worden.
- Kook de verse eiertagliatelle 6: dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
- Als de tagliatelle al dente is, giet u deze af en doet u deze direct in de pan met de saus 7.
- Voeg de fijngehakte peterselieblaadjes toe 8 en roer goed door.
- Verdeel de tagliatelle met eekhoorntjesbrood over de borden 9, zet ze op tafel en serveer.