Heb je ’s ochtends zin in iets zoets, maar ben je bang dat dit ten koste gaat van je figuur? Bekijk hier hoe je heerlijke pannenkoekjes kunt maken die je zonder schuldgevoel kunt eten. Het recept is heel eenvoudig.
Voor veel mensen is een zoet ontbijt een fijne manier om de dag te beginnen. Broodjes, chocoladevlokken met melk of andere lekkernijen kunnen je humeur ’s ochtends al verbeteren. Het is echter goed om te onthouden dat zoete ontbijtjes, hoewel ze heerlijk kunnen zijn, meestal ook erg calorierijk zijn en bovendien veel suiker bevatten. Het is dus goed om matig te zijn of op zoek te gaan naar gezondere alternatieven.
Hoe maak je zoete pannenkoeken voor het ontbijt? Een eenvoudig recept
Als ik zin heb in zo’n zoet ontbijt, maak ik heerlijke kaaspannenkoeken. Ik maak ze in een dieetversie, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over overtollige calorieën. In plaats van suiker gebruik ik erythritol. Dat bevat geen overtollige calorieën en verhoogt ook de bloedsuikerspiegel niet. Het is een handig alternatief voor mensen die niet willen aankomen, maar ook geen zin hebben om de zoete smaak op te geven.
Recept:Kaaspannenkoekjes
Mijn hele familie is dol op deze pannenkoekjes, probeer ze ook eens.
Ingrediënten
- 150 g halfvolle kwark
- 2 eieren
- 15 g erythritol
- 90 g volkoren speltmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
Bereiding
- Bereiding van de eierenScheid eerst het eiwit van de eidooiers. Klop het eiwit in een aparte kom stijf.
- Meng de ingrediëntenZeef de speltbloem, voeg de kwark, het bakpoeder, het vanille-extract, de eidooiers en de erythritol toe. Voeg het eerder opgeklopte eiwit toe en meng alles door elkaar. Het mengsel moet dik maar elastisch zijn.
- De pannenkoeken bakkenVerhit een koekenpan zonder vet en schep het beslag er met een lepel in. Bak de pannenkoeken tot de onderkant gaar is. Draai ze om en bak ze tot ze goudbruin zijn.
Waarmee serveer je deze ontbijtpannenkoeken?
Als je geen schuldgevoel wilt hebben na het eten van deze pannenkoeken, kun je ze beter niet serveren met zoete en calorierijke toevoegingen, zoals bijvoorbeeld gearomatiseerde siropen. Vers fruit, zoals bosbessen, kiwi’s, peren of perziken, past er veel beter bij. Ze smaken ook heerlijk met natuuryoghurt, een beetje honing of jam (bij voorkeur zonder suiker). Je kunt de pannenkoeken ook bestrooien met een beetje kaneel of ze overgieten met een beetje agavesiroop of zelfgemaakte fruitsaus.
Andere suggesties voor zoete ontbijtjes
Je kunt ook andere smakelijke ontbijtjes in een “zoete” versie bereiden. Ik eet ’s ochtends graag havermout met noten, kaneel en appel. Warm bereid is het ideaal voor herfstochtenden, die soms al koud zijn. Natuurlijke yoghurt met cacao, pindakaas en banaan smaakt ook heerlijk. Als je ’s ochtends wat meer tijd hebt, kun je havermoutpannenkoeken met kwark en fruit maken of chocoladepudding met chiazaad en amandelmelk. Een andere goede optie is zoete gierstpap met frambozen en noten.